Mat & Dryck

Den som gärna provar något annorlunda har mycket att utforska i Edinburghs restauranger till ett oftast mycket rimligt pris. Bland stadens restauranger finns gott om skotska rätter och mängder av utländska influenser.

Skotska restauranger

Vill du äta lokala läckerheter ska du leta efter till exempel scones, skaldjur, rökt lax och bröd, bakat enligt gammal skotsk tradition. I dryckesväg är det förstås närproducerad whisky du ska leta efter om du vill smaka något lokalt i glaset. Du hittar skotska menyer på restauranger som Amber and the Scotch Whisky Experience på 357 Castlehill. Ett par andra centrala alternativ är Atrium på 10 Cambridge Street och Blue Bar Café på Cambridge Street.

Andra bra restauranger

Det är inte svårt att hitta budgetvänliga restauranger i Edinburgh. Prova till exempel The Standing Order på 62-66 George Street eller Truva på 77 The Shore. Ett par välrenommerade restauranger i mellanprisnivå är den helvegetariska David Bann på 56-58 St. Mary’s Street eller Oloroso på 33 Castle Street som har ungefär 250 viner på lager. För en riktigt lyxig middag kan du gå till exempel till Tower Restaurant på Chambers Street eller till centrala The Witchery på Castlehill.