Shopping

Edinburgh är en välutrustad stad när det kommer till shopping. Välj och vraka på de stora shoppinggatorna, ströva runt i gallerior eller fynda på second hand-marknaden.

Shoppinggator

De två största shoppinggatorna i Edinburgh är Prices Street och George Street. Den förstnämnda ligger mellan Old Town och New Town. Här hittar du internationella butikskedjor så som H&M, Virgin och GAP. På George Street hittar du lite mer exklusiva butiker, uppblandade med trendiga barer.

Varuhus

Bland Edinburghs köpcentrum och gallerior är det framför allt Harvey Nichols och Jenners som utmärker sig. Harvey Nichols ligger på 30-34 St Andrew Square och består av fem fullspäckade våningar av lyxshopping. Här hittar du kläder, väskor, smink och skor. Varuhuset Jenners är en minst sagt storslagen inrättning. Här har människorna handlat allt från köksredskap till souvenirer sedan 1839. Jenners är väl värt ett besök bara för sin vackra interiör.

Second hand

Tack vare Storbritanniens långa tradition av välgörenhetsarbete finns det mängder av billiga second hand-butiker i Edinburgh. De flesta av dessa butiker är koncentrerade till Nicholson Street, Easter Road och Raeburn Place.