Frågor & Svar

Undrar du något om Edinburgh eller inför din resa dit? Vi hjälper dig med dina frågor! Här publicerar vi de vanligaste frågorna vi fått från våra besökare tillsammans med svar.

Hur tar jag mig runt i Edinburgh?
Det enklaste transportmedlet är buss. Du kan köpa 24-timmarskort, så kallat Daysaver, för 2,50 pund. Du kan också enkelt hyra cykel på många platser i staden. Taxiresor ligger i ungefär samma prisnivå som i Sverige. Tre kilometers taxifärd kostar cirka 60 kronor.

Hur ser prisnivåerna ut?
Edinburgh håller ungefär samma prisnivå som i Sverige. En natt i dubbelrum på hotell kostar runt 800 kronor. En middag med dryck på mellanklassrestaurang ligger runt 130 kronor.

Var kan jag använda internet i staden?
Det finns ett stort antal internetkaféer i Edinburgh. Har du med dig en egen dator kan du utnyttja trådlösa WiFi-nätverk som finns runt omkring i staden, vanligtvis på kaféer och dylikt. Många hotell erbjuder också gratis internet för sina gäster.

Vad ska jag tänka på innan jag reser?
Växla pengar innan du åker och skaffa en adapter om du vill ha med dig din hårtork. Boka ditt boende i god tid om du ska åka under högsäsongen i augusti.

Kan jag spara pengar med något erbjudande för turister?
Ja, du kan köpa Edinburgh City Pass på turistbyrån. Med kortet får du gratis inträde till ett 30-tal turistattraktioner i staden, transfer till och från flyget samt fri tillgång till kollektivtrafiken. Kortet kostar 24 pund för ett dygn och 48 för tre dygn.

Hur ser öppettider i Edinburgh ut i påsk? Har dom stängt i butikerna?
Affärer har olika öppettider i olika områden, men de har i regel öppet mellan 8.30 och 17.30 (måndag-fredag), samt lördag förmiddag. Banker och posten har också olika öppettider, men har i regel öppet mellan 9.30 – 17.30 (måndag-fredag), likaså har de flesta även öppet på lördagsförmiddagarna.

Hur tar jag mig från Glasgow till Edinburghs flygplats?
Du kan enkelt hoppa på en buss till Edinburghs flygplats. Om du förbokar blir det mycket billigare. Du kan hitta en plats för endast 2 £.